Leren van
samenwerken

De Academische Werkplaatsen Transformatie Jeugd (AWTJ’s) deden de afgelopen jaren onderzoek en leverden veel concrete producten en methodieken op. Ondertussen kwamen onderzoekers, professionals, ouders, kinderen, jongeren en beleidsmakers tot allerlei inzichten.

Het zijn lessen over praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek, over hoe je gelijkwaardig met ouders, kinderen en jongeren werkt aan innovatie en verbetering van jeugdhulp en over het werken vanuit verschillende perspectieven.

Verder weten de betrokken partners beter wat het vergt om een werkplaats te starten, hoe je alle leden van het netwerk blijft betrekken en wat de bredere impact is van werkplaatsen. In dit deel lees je over deze inzichten, die zijn opgedaan tijdens het samenwerkingsproces.

Lees verder

Samenwerken met ouders, kinderen en jongeren

Een wedstrijd waarbij iedereen wint

Alle werkplaatsen hebben de afgelopen jaren gewerkt aan een gelijkwaardige samenwerking met ouders en jeugdigen. Samen experimenteren om recht te doen aan ieders kennis en kunde, zodat de zorg voor jeugd beter aansluit, dat leverde ook interessante leerpunten op voor dat proces. Klaar voor de start? Met deze adviezen kun je goed voorbereid de wedstrijd in. Een wedstrijd waarin je de winst samen deelt.

Verder lezen

Samen praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek doen

Zo onderzoek je praktijkgericht én wetenschappelijk

Kleine onderzoeksgroepen? Dat doet af aan wetenschappelijke relevantie! 4 jaar lang ouders volgen? Dan duurt het veel te lang voordat we er iets aan hebben! De werelden van praktijk en onderzoek moeten binnen de werkplaatsen naar elkaar toe groeien. Op een manier waarop beide velden tot hun recht komen. Lees hier wat daarvoor nodig is.

Verder lezen

Samenwerken met gelijkwaardige partners

Samenwerken om verder te komen: zo doe je dat

Samenwerken levert meerwaarde op, maar is niet altijd gemakkelijk. Bovendien leidt goed samenwerken niet automatisch tot innovatieve jeugdhulp. Hoe zorg je dat samen leren en verbeteren werkelijk bijdraagt aan transformatie? Lees hier de adviezen vanuit de ervaring van verschillende werkplaatsen over wat nodig is, wat werkt en wat het oplevert.

Verder lezen

Video
Share

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan