AWTJ Friesland | Project 737200023
Meer weten over deze werkplaats? Bekijk de website www.awtjf.nl en lees de publiekssamenvatting

Peer School Support Project: studenten verbeteren School als Werkplaats, de ondersteuning van jongeren met psychische problemen in het MBO

Wat is het?

School als Werkplaats (SAW) is een werkwijze van het Friesland College, waarbij hulpverleners op het ROC aanwezig zijn voor jongeren met psychosociale problemen. In dit project zijn de ervaringen van studenten met SAW benut voor het verbeteren van de (peer-to-peer) ondersteuning en begeleiding van deze mbo-studenten.

Wat levert het op?

Onderzoek naar SAW laat zien wat de sterke kanten zijn en waar het beter kan. Studenten van mbo en hbo hielpen zelf mee met de opzet én de uitvoering van dit onderzoek. Het heeft geleid tot 3 centrale thema’s waarop SAW is doorontwikkeld: 1) bekendheid, benaderbaarheid en zichtbaarheid; 2) samenwerking docent/coach; en 3) peer-to-peer ondersteuning. Het onderzoek heeft daarnaast overdraagbare tools opgeleverd: factsheets, een stroomschema, een gespreksleidraad, plus de prototypes van een praktische waaier met de bouwstenen van de methodiek en van een handelingskompas SAW.

Voor wie is het?

Studenten (zowel van het mbo als hbo), docenten en coaches in het mbo, SAW’ers, beleidsmakers en onderzoekers.

Waar kun je meer informatie inwinnen?

Janneke Metselaar
[email protected]

Video
Share

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan