AWTJ Samen op school | Project 737200011
Meer weten over deze werkplaats? Bekijk de website www.samenopschool.org en lees de publiekssamenvatting

Effectieve ondersteuning van leerlingen binnen het regulier voortgezet onderwijs door verbeterde samenwerking tussen ouders, school en jeugdhulpverlening.

Wat is het?

Een onderzoek naar de samenwerking tussen ouders, school en jeugdhulpverlening.

Wat levert het op?

Het onderzoek wijst uit dat de ondersteuning van leerlingen is gebaat bij goede samenwerking. Wanneer leerkrachten, zorgprofessionals, ouders en leerlingen de onderlinge samenwerking beter leren begrijpen, kunnen ze samen bouwen aan effectieve ondersteuning. De belangrijkste opbrengst is een analytisch raamwerk waarmee samenwerkingspartners hun samenwerking kunnen onderzoeken. Het raamwerk kan door professionals, ouders en (met enige aanpassing) ook door leerlingen gebruikt worden. Beter begrip van de verschillende componenten binnen samenwerking helpt participanten om deze te verbeteren of te consolideren. Deze samenwerkingscomponenten zijn inzichtelijk gemaakt in een poster. Om de samenwerking tussen onderwijs en jeugdhulp te versterken, is een interactieve workshop ontwikkeld.

Voor wie is het?

Voor beleidsmakers en professionals op de deelnemende scholen. En voor anderen die deel uitmaken van een (interdisciplinair) samenwerkingsverband, aangezien het ontwikkelde raamwerk ook bruikbaar is buiten onderwijs en jeugdhulpverlening.

Waar kun je meer informatie inwinnen?

Jantien Gerdes
[email protected]

Bekijk ook: Voucher: Workshop: Bouwen aan het WIJ-gevoel

Video
Share

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan