C4Youth Groningen | Project 737200001
Meer weten over deze werkplaats? Bekijk de website www.c4youth.nl en lees de publiekssamenvatting

Versterking basisondersteuning

Wat is het?

De hoofvraag van dit project was: kunnen gedragsproblemen bij kinderen tot 8 jaar effectief door ouders zelf behandeld worden met een laagdrempelige combinatie van oudergroepen (Pittige Jaren) en versterking van het netwerk?  Pittige Jaren is een bewezen effectieve oudertraining om gedragsproblemen bij kinderen tussen 3 en 8 jaar te verminderen door middel van het versterken van opvoedvaardigheden van ouders. Meer over deze oudertraining lees je hier.

Wat levert het op?

De studie laat zien dat Pittige Jaren goed past in de getransformeerde praktijk. Gezinswerkers in Utrecht hebben in dit project laten zien dat zij meer preventief kunnen opereren en in staat zijn om effectieve groepstrainingen te verzorgen. Na deelname aan Pittige Jaren rapporteerden ouders gunstiger opvoedvaardigheden en mindergedragsproblemen bij hun kinderen (77 unieke ouder-kindparen; Snetselaar, Liber, Hendriksen, & Orobio de Castro, 2020). Deelnemende ouders en trainers waren positief over de training. De buurtteams in Utrecht zullen ook na de projectperiode doorgaan met het aanbieden  van Pittige jaren in de wijk.

Voor wie is het?

Ouders en kinderen (3-8 jaar) die hulp zoeken bij wijkteams in verband met gedragsproblemen van hun kind en daar eventueel opvoedproblemen bij ervaren. Buurtteammedewerkers, beleidsmakers/bestuurders, wetenschappers en opleiders.

Waar kun je meer informatie inwinnen?

Juliette Liber
[email protected]

Video
Share

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan