AWJ Inside-Out | Project 737200018 
Meer weten over deze werkplaats? Bekijk de website www.insideout.nl en lees de publiekssamenvatting

Over de drempel: de inzet van een mobiele applicatie ter ondersteuning van de transitie 18+

Wat is het?

In dit project is onderzocht waar jongeren met psychische problemen behoefte aan hebben bij het verlaten van de jeugdzorg of bij de overgang naar een andere vorm van zorg. Ook is onderzocht of een mobiele applicatie hen daarbij kan helpen.

Wat levert het op?

In dit onderzoek is de BETERapp geëvalueerd als mogelijke ondersteuning voor jongeren met psychische problemen. De app is inmiddels echter uit de markt. De resultaten van het onderzoek geven aanknopingspunten voor ontwikkelaars, jeugdhulp en gemeenten over waar je aan moet denken bij het ontwikkelen en implementeren van een vergelijkbare app. Zo’n app op een smartphone kan jongeren ondersteunen in een overgang van zorg van 18- naar 18+, maar kan nooit het persoonlijke contact tussen de jongeren, hun (voormalige) mentor, begeleider of het netwerk vervangen. Jongeren hebben behoefte aan iemand die er voor ze is als ze hem of haar nodig hebben. De resultaten leveren eveneens informatie op over waar jongeren in de overgang naar andere hulp of ondersteuning tegenaan lopen. Een van belangrijkste conclusies: jongeren zijn praktisch goed voorbereid op hun vertrek uit de zorg, maar de emotionele voorbereiding daarop blijft achter.

Voor wie is het?

Organisaties in de jeugdhulp en volwassenzorg die te maken hebben met de overgang 18-/18+. Gemeenten en beleidsmakers die verantwoordelijk zijn voor een soepele overgang tussen jeugd- en volwassenhulp. En ontwikkelaars en onderzoekers van technologische toepassingen ter ondersteuning van jeugdhulp.

Waar kun je meer informatie inwinnen?

Coleta van Dam
[email protected]

Video
Share

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan