ST-RAW | Project 737200006
Meer weten over deze werkplaats? Bekijk de website www.st-raw.nl en lees de publiekssamenvatting

 Ruimte voor regie

Wat is het?

In dit project zijn 2 instrumenten voor professionals in wijkteams doorontwikkeld: het Vraaganalyse-instrument en de methode Mijn Pad.

Wat levert het op?

Het Vraaganalyse-instrument (VAI) is een gestructureerd interview dat wijkteammedewerkers kunnen gebruiken om de volledige problematiek in een gezin in kaart te brengen. Er zijn 44 trainingen aan wijkteammedewerkers gegeven over het helder krijgen van hulpvragen van cliënten. De ervaringen van de wijkteammedewerkers met de VAI zijn gebundeld in dit rapport. Het Vraaganalyse-instrument is uiteindelijk verwerkt in een nieuwe manier van werken door wijkteams. Mijn Pad is een methode om eigen regie bij jongeren te versterken. Een groep hulpverleners van wijkteams is getraind in het autonomieversterkend werken met Mijn Pad. Mijn Pad wordt gewaardeerd door jongeren en professionals en vindt steeds meer toepassing in de regio. Deze methode van werken maakt duidelijk dat ook hulpverleners ruimte voor regie nodig hebben. Hoe minder externe druk de hulpverlener ervaart, hoe gemakkelijker het is om ruimte te geven aan de jongere. Het belangrijkste resultaat is dat de projectgroep ontdekt heeft hoe professionals autonomieversterkend kunnen werken met jongeren en wat ervoor nodig is om dit te implementeren in de praktijk.

Voor wie is het?

De resultaten zijn van belang voor jongeren en hun ouders, ervaringsdeskundige jongeren, jeugdhulpverleners, studenten, docenten, beleidsmedewerkers en managers/bestuurders.

Waar kun je meer informatie inwinnen?

Mijn Pad:
Inge Bramsen
[email protected]
Website van Mijn Pad

Vraaganalyse-instrument:
Ingrid Kruizinga
[email protected]

Bekijk ook de Voucher: Tool en training: Ontdek Mijn Pad

Video
Share

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan