KeTJA | Project 737200020
Meer weten over deze werkplaats? Bekijk de website www.neja.nl/ketjaa en lees de publiekssamenvatting

Participatie van jeugdigen met psychische of gedragsproblematiek in Amsterdam beter ondersteund in hun dagelijkse activiteiten als school, (bij)baan, sporten en contact met vrienden

Wat is het?

Dit project was gericht op het verbeteren van de ondersteuning bij maatschappelijke participatie van kwetsbare jongeren (tot 23 jaar) in Amsterdam.

Wat levert het op?

Uit interviews met jongeren en professionals én uit literatuuronderzoek blijkt dat de ondersteuning op 3 punten beter kan. Allereerst zijn jongeren vaak eenzaam. Als hulpverleners hier oog voor hebben, zijn bepaalde problemen van jongeren beter te begrijpen (bijvoorbeeld altijd buiten hangen omdat je niet alleen wilt zijn). Daarnaast willen jongeren hulp bij het ontwikkelen van sociale contacten (buiten de directe familie). En als derde vinden jongeren het belangrijk dat hulpverleners écht contact maken, autonomie respecteren en de jongere als gelijkwaardige zien. In dit project zijn daarom samen met jongeren en hulpverleners 3 producten ontwikkeld: een e-learning voor professionals over eenzaamheid onder kwetsbare jongeren, een handreiking voor professionals over het opzetten van een peer-to-peer-steungroep en een leermodule voor professionals over betere bejegening van jongeren. Deze producten zijn te vinden op de pagina Ondersteuning voor kwetsbare jongeren in Amsterdam.

Voor wie is het?

Professionals werkzaam met jongeren (in jongerenwerk, jeugdhulp, jeugdbescherming), docenten Social Work, Pedagogiek en Toegepaste Psychologie, beleidsmedewerkers van gemeenten, opleiders van professionals werkzaam met jongeren (in organisaties voor jeugdhulp, jeugdbescherming en jeugd-ggz).

Waar kun je meer informatie inwinnen?

Leonieke Boendermaker
[email protected]

Kennisvoucher: Ondersteuning e-learning Eenzaamheid onder kwetsbare jongeren

Video
Share

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan